Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.04.2007 15:27 - За Вселената,Божественото и промиването на мозъци
Автор: zenguy Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1087 Коментари: 1 Гласове:
0



 

Вчера прочетох някъде за това как български "бизнесмени" изведнъж станали набожни и взели да ходят по черкви и храмове и даряват икони и финикифски знаци за благото на църквата.Така, твърдят експертите по въпроса, те си купували "легитимност".Та оттам ми дойде и идеята за този мой постинг,където залегналите по долу идеи са зреели в мен в продължение на повече от 10 години откакто пътешествам по света, от срещите ми с различни хора и култури и най-вече след като открих за себе си Машината на Времето и Пространството - ZEN.
Всеки човек е роден Бог и в началото нищо божествено не му е било чуждо.Ала след това са се намесили Човеците със техните Системи от Убеждения(СУ) втълпени им от други Човеци преди тях.Те насила принудили безпомощния Бог да отхапе от ябълката на познанието(така както те го разбирли) и оттук започнало превъплащението на новородения Бог в новоизлюпен Човек.Родители , учители, идеолози,проповедници,ПР-и,маркетинг експери,журналисти,политици, политолози, академици и т.н всеки допринесъл своя дял от СУ(система на убеждения) с която бил промит и се появил съвременният невръстеник -Човекът.Объркан ,уплашен и безпомощен в този студен и огромен свят от който нищо не разбирал Човекът търсел авторитетна/авторитарна фигура която да следва и да и се подчинява. Такива фигури имало много: Бащицата на Нацията,Вождът,Кметът,Професор-доктор ст.н.с.-ка,Негово Преподобие/Светейшество и т.н.Системата рабитила безпогрешно докато не се появил Той - безмерният лъч в тъмнината,светлината на истинското и изначално познание принц Гаутума- Буда.Принцът имал всичко ала бил нещастен.Около себи си виждал само нещастие,мизерия и страдание и вярата му в божественния порядък установен на земята от Всемогъщия Бог Шива се разклащала с всеки изминат ден.Накрая не можейки повече да удържи състраданието си от нещастната орис на Другите той раздал всичките си богатства и седнал под едно дърво с твърдото и непоколибимо решение да не стане оттам докато не проникне в Истината за живота и мирозданието.На шестата година и след като едва не умрял от глад и други несгоди най-накрая дошло просветлението.Принц Гаутума възкликнал"Вселената е неделима и цяла " и се превърнал в Буда,Пробуденият.Човеците са спящи и незрящи казал той и тръгнал по света да ги пробужда.И така до наши дни за ужас и страх на Пазителите на Системата/Матрицата.

....следва продължение



Тагове:   мозъци,


Гласувай:
0



1. noir - ~ N ~
06.04.2007 16:16
Навсякъде посвета мафията е набожна. От една страна, за да си "купи" спокойствието, изкупвайки греховете с пари, от друга ... кой знае. Ето защо покаялият се е по-мил Богу от светеца. В което има всъщност и нещо твърде човешко.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zenguy
Категория: Бизнес
Прочетен: 47947
Постинги: 20
Коментари: 28
Гласове: 92
Архив